Avatar Kan man investere i udbytteaktier på den nye aktiesparekonto?

Af:admin 1563 dage siden i Spilforum      

Aktier

Annonce

Den nye aktiesparekonto har givet nogle investorer mere blod på tanden til at komme i gang med at investere i aktier, men det er altså ikke alle der har utroligt meget erfaring med at investere i aktier. Det betyder også at flere og flere begynder at investere i udbytteaktier som giver et mere stabilt afkast på aktierne og som også kan udnytte en lavere aktiebeskatning end normalt.

Men kan man også investere i udbytteaktier på den nye aktiesparekonto? Det kigger vi nærmere på i denne artikel.

Investering i udbytteaktier på aktiesparekontoen – Kan man det?

Ja. Du kan godt investere i udbytteaktier på den nye aktiesparekonto. Den nye aktiesparekonto fungerer endeligt bare som en helt almindelig konto, som du så kan investere i gennem, hvilket betyder at du kan investere i lige præcist det du ellers ville kunne investere i hvis du havde et almindeligt aktiedepot. Det der er forskellen, er at når du får udbyttet normalt så vil den handelsplatform du investere på står for at indberette dit udbytte til skat så du kan blive beskattet af det, og så vil du skulle betale denne beskatning. Men med den nye aktiesparekonto så vil man i stedet skulle få dette beløb opgjort automatisk på aktiesparekontoen og så vil man få en frist til at få indbetalt det som skal betales i skat ind på aktiesparekontoen som så trækker pengene. Du kan læse mere omkring udbytteaktier her hvis du vil vide mere omkring hvor du kan finde udbytteaktier og hvordan du finder de bedste.

Hvornår betaler udbytteaktier udbytte?

Det er forskelligt hvornår de forskellige virksomheder udbetaler udbytte til deres aktionærer, men du vil som regel på langt de fleste aktier kunne se hvornår der bliver udbetalt udbytte af denne udbytteaktie. Hos nogle handelsplatforme som f.eks. Nordnet så vil man kunne se en oversigt over hvornår der historisk set er blevet betalt udbytte, men også se hvornår der bliver udbetalt udbytte igen.